Categories
hiburan

[VIDEO] “Inilah sy, baik bυruk sy sendiri akn tanggung..” – Elyana Tampil Buka Mulut!

“Saya ambil keputusan untuk tidak menjelaskan apa-apa (is.u buka tudung) kerana mereka (netizen) tidak ingin pen.jelasan daripada saya.”

Itu respo.ns penyanyi Elyana berhubung is.u buka tudung dan penampilannya yang sudah te.rang lagi bersuluh tidak lagi berhijab ketika ini.

Enggan membuat sebarang pengakuan tentang imej baharunya, Elyana yang buat pertama kali tampil di depan khalayak ranai tidak memakai tudung hari ini bertegas, setiap penjelasan yang keluar dari mul.utnya juga ibarat sia-sia.

Katanya, netizen sebenarnya tidak mahu ambil tahu tentang dirinya.

“Kalau saya jelaskan, selagi itulah macam-macam cerita yang saya rasa akan tim.bul. Demi menjaga tatasusila, menjaga jiwa saya, menjaga persekitaran saya, saya ambil keputusan untuk tidak mahu menerangkan apa-apa,” katanya ketika ditemui semasa Program Semarak Uniti Keluarga Malaysia sempena Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2022 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) hari ini.

Bercakap lebih lanjut, pelantun lagu Niat itu memberitahu, tidak pernah ada ist.ilah penyesalan dalam hidupnya. Dia juga mengakui mengimpikan sebuah kehidupan yang baik untuk kesihatan jiwanya.

ELYANA hanya mahu jadi diri sendiri dan mencari solusi terbaik untuk kesihatan jiwanya.

“Dalam hidup saya tidak pernah ada penye.salan. Apa yang saya boleh cakap, setiap hari saya impikan kehidupan yang baik untuk jiwa saya.

“Saya selalu jaga hati dan jiwa orang lain sehingga lupa tentang hati sendiri. Saya akan buat apa yang saya terfikir mahu buat. Baik buruknya, Insya-Allah saya sendiri yang akan tanggung,”

Pada masa sama, Elyana berkata mahu menjadi diri sendiri dan tidak akan berhenti daripada mendoakan kebaikan untuk orang lain.

“Inilah saya. Terima kasih untuk mereka yang mendoakan saya selama ini. Jika anda rasa masih ingin mendoakan saya, saya akan mendoakan balik pada anda.

“Jika anda tidak mahu mendoakan saya, saya tetap akan mendoakan kebaikan untuk anda dan berharap anda tidak merasai dan menanggung apa yang saya alami selama ini,” jelasnya.

Elyana menjadi topik perbualan hangat netizen sejak minggu lalu selepas memuat naik beberapa keping foto tidak lagi memakai tudung.

Foto yang mengundang kejutan besar terhadap pengikut Instagramnya itu seterusnya mencetuskan pelbagai spekulasi, masing-masing berdebat mempersoalkan punca Elyana itu bertindak sedemikian rupa tanpa memikirkan kesan buruk terhadap imejnya.

Paling menarik perhatian ramai ialah apabila salah satu foto dikongsi memaparkan dia memakai baju yang tertulis ‘jadi diriku’.

Sumber: KOSMO! ONLINE, video FB

Categories
hiburan

“Saya Rasa Azal Pun Dah Reda Soal Jodoh Ni” – Zarina Zainuddin

Pelakon dan usahawan pulut kuning, Zarina Zainuddin menerima banyak tegvran dari warganet berikutan adegan ‘lamaran’ yang dilakukan anaknya Azal kepada pelakon muda, Neera Azizi semasa di set penggambaran untuk drama Bukan Lelaki Terhebat.

Pasrah Soal Jodoh

Meski telah memberi penjelasan ringkas di Instagramnya berkenaan isu yang tular itu sebelum ini, namun masih ada warganet yang tetap mempersoalkannya. Hari ini, Zarina tampil sekali lagi memberi penjelasan dari lubuk hati seorang ibu.

“Terima kasih ambil berat anak saya Azal dan Azil.. Saya sebagai mak pada anak autisme sederhana, saya tahu sejauh mana nak pergi. Mana yang boleh, mana yang tidak. Sebab hari-hari saya dengan dia, saya ajar dia berdikari.

Saya rasa Azal pun dah redha soal jodoh ni, dia tahu diri dia macam mana. Selalu dia cakap, anggap macam adik dan abang atau adik dan kakak. Soal jodoh pertemuaan Allah dah tetapkan.” Coretnya

Lebih Kenal Azal Macam Mana

Tidak mahu tenggelam dalam lautan komen negatif masyarakat, Zarina dengan tegas menjelaskan bahawa dia lebih tahu dan mengenali anaknya sendiri. Malah Zarina tidak pernah berhenti mendidik anak istimewanya itu untuk menjalani kehidupan yang normal.

“Azal pun saya siapkan dirinya untuk lebih berjaya dalam hidup. InsyaAllah. Terima kasih atas komen dan ingatan. Ada yang marah saya, menegur saya pun terima kasih banyak-banyak. Dari teguran itu saya perbaiki kesilapan saya.

Cuma saya nak bagitahu, saya lebih kenal anak saya dan aut1sme ini luas takkan ada yang sama antara satu dengan lain. Saya ada cara saya mendidik anak saya mengikut situasi sekeliling.

Anak saya Azal bukan 100% normal tapi saya akan melatih dia sekurang-kurangnya 80% normal dan menjalani kehidupan yang sihat m3ntal dan fizikal.” Jelasnya

Peminat Titip Kata Semangat

Penjelasan yang dikongsikan Zarina ini mendapat banyak titipan kata-kata semangat dari peminatnya diruangan komen, rata-rata mereka mendoakan agar pelakon ini kekal kuat, tabah dan berpesan agar tidak terlalu ambil peduli tentang komen negatif masyarakat.

“Kak Ina seorang yang kuat dan tabah.. Anak syurga amat istimewa.. Jangan peduli cakap orang-orang yang tak faham..”

“Semangat ibu, tetaplah menjadi ibu hebat yang selalu memberi inspirasi.”

“Semangat bunda dan selalu sabar dengan komen-komen yang tak mengenakan hati bunda. Bunda adalah ibu yang sangat hebat.” Komen peminat

“Abaikan je kak, lagipun anak-anak akak. Akak sebagai ibu lebih tahu mereka macam mana. Netizen zaman sekarang semua benda nak masuk campur dan komen.”

“Kak Ina, mama yang sungguh hebat. Hanya orang yang terpilih, yang Allah berikan anak syurga macam Azal dan Azil bagi kak Ina.”

“Banyak aktor hollywood autisme, relaks ja tak perlu beri penjelasan.” Komen mereka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)


Terdahulu, Murai MY melaporkan ibu kepada anak istimewa ini ditegur warganet di media sosial gara-gara aksi lamaran anak lelakinya, Azal melamar Neera Azizi di set penggambaran.

Sumber: Murai MY

Categories
hiburan

“Inilah video yang selalu buat I sedih yang teramat…”- Shuib Sepahtu

Tanggal 9 Ogos, genaplah setahun pemergiaan penyanyi terkenal, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin. Pelawak dan usahawan, Shuib Sepahtu atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad melalui ruangan Instagram peribadinya bagaimanapun dilihat memuat naik satu rakaman video kenangannya bersama arwah Siti Sarah.

Shuib menyatakan bahawa rakaman video ini yang selalu membuatkan dirinya teramat sedih dimana arwah Siti Sarah hamil lima bulan dan ia merupakan tempat kegemaran isterinya.

“Inilah video yang selalu buat I sedih yang teramat. Masa ni pregnant 5 bulan, You nak sangat makan dekat tempat favourite you. Berkali kali call sebab nak ajak pergi makan. Bila I pergi amik, buat pulak muka comel, dengan manjanya sekali.” Katanya.

Shuib menerusi video dilihat menjemput isterinya dirumah untuk makan bersama-sama, perbualan mereka bagaimanapun mengundang sebak buat rakan selebriti dan peminat. Manakala Shuib juga bersyukur kerana dapat membawa arwah Siti Sarah makan ditempat yang dimahukan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)


“Pada suami semua, selagi mana kita boleh tunaikan permintaan orang yang kita sayang, cubalah sehabis baik untuk memenuhi segala permintaan yang tersayang kerana mungkin itu adalah permintaan yang terakhir. Terima kasih yang terus mendoakan Siti Sarah…” pesan Shuib Sepahtu diruangan kapsyen dimana video dikongsikannya itu juga menjadi tumpuan ribuan pengguna Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Al-Fatihah”

Shuib

“Alhamdulillah kenangan manis…”

Shuib

“Allahu, tak kuat nak tengok ni…”

IMG_20220809_160200

Nanti dulu, anda juga pasti tidak ingin ketinggalan untuk membaca kisah-kisah yang disediakan ini di bawah seperti berikut:

Sumber:HCL

Categories
hiburan

Menari Sambil P3luk, Aksi Mesra Emma Maembong & Shah Jaszle D1kritik

Sejak kebelakangan ini banyak pula diperkatakan mengenai b4bak mesra dikalangan artis-artis. Meskipun ada yang dik3cam, namun ia tidak memberi kesan buat pelakon lain.

Terbaru, nama aktres Emma Maembong dan Shah Jazle pula menjadi bualan hangat netizen apabila tular video mereka menari dengan berpakaian pengantin di aplikasi TikTok.

Menerusi satu video, aksi mereka berpelukan bagi menjayakan babak dalam drama M4ti Pvcuk mengundang krit1kan netizen.

Melihatkan aksi tersebut, ada yang menyifatkan babak mesra itu agak keter4luan apatah lagi kedua-dua mereka sudah pun mendirikan rumah tangga.

Malah, ada yang memberikan komen sindiran mengatakan seronok boleh p3luk-p3luk serta ada netizen mempersoalkan mengenai perasaan suami dan isteri kedua pelakon itu.

Tidak kurang juga, ada yang membandingkan dengan drama lain yang tiada babak bersentuhan namun jalan cerita sampai kepada penonton.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://www.rotikaya.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
hiburan

[VIDEO] “Haha ayam ute siap” – Asif Suhaimi ‘Payung’ Lagu Buat Ramai Terhibur

Asif Suhaimi merupakan pelakon kelainan upaya yang dicungkil bakatnya oleh pengarah muda dan juga seorang Yuotuber, Syahmi Sazli. 

Meskipun memiliki keku’rangan, namun itu tidak mengha’lang Asif untuk menjadi seorang pelakon komedi sehingga mendapat Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH34) Artis Komedi Popular. 

Lakonan bersahajanya dengan bantuan Syahmi berjaya menarik minat ramai untuk menonton ‘drama spontan’ menerusi Youtube Syahmi Sazli Production. 

Terbaharu, perkongsian Syahmi sekali lagi mencvri perhatian ramai dimana Asif dilihat sedang menyanyi sebuah lagu. 

Namun apa yang mencuit hati adalah Asif mencipta sendiri lirik lagu yang dinyanyikan berjaya menghiburkan ramai. 

Dengan kapsyen Syahmi pula mengundang se’bak kemungkinan sudah lama tidak bertemu memandangkan isteri Syahmi sedang dalam pantang. 

Video:

Meninjau ke ruangan komen, rata – rata warganet turut terhibur dengan nyanyian Asif yang bersahaja meskipun sa’lah lirik, namun sedap didengar. 

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://beritaawani.com/

Categories
hiburan

[VIDEO] Johan terhibur dengan helmet ‘cerek’ kreatif rider ini, “Gunakan kuasa viral…”

Pelawak dan penyampai radio terkenal, Johan dan isterinya, Ozlynn Waty berkongsikan satu rakaman video yang sempat ditangkapnya ketika menunggu di lampu isyarat yang menyebabkan warganet juga merasa terhibur.

Dalam sebuah rakaman video dikongsikan pasangan berkenaan di platform, TikTok menyebabkan juga seorang rider dengan memakai helmet yang agak rare mencetusk4n dirinya menjadi bualan hangat warganet yang merasakan dia sangat kreatif.

Melalui perkongsian video berdurasi hampir satu minit ini pada awalnya memaparkan seorang rider makanan namun helmet dipakainya begitu menarik perhatian Johan dan Ozlynn yang tidak sekadar terhibur malah menganggap ia satu tindakan yang sangat comel.

Johan yang tidak dapat menahan ketawa juga memuji rider tersebut yang sangat kreatif kerana menggunakan helmet berbentuk cerek dan berseloroh dengan situasi yang sempat dilihatnya ini bersama Ozlynn.

“Pertama kali jumpa rider creative. Terhibur kejap, selalu kita hiburkan orang. Apapun hati-hati ye abang. Semoga dipermudahkan segala urusan abang dan diperluaskan rezeki abang,” tulisnya sambil menyebut nama rakannya, Zizan Razak yang mengajaknya untuk mempunyai helmet seperti itu.

Pasangan selebriti ini juga mendoakan urusan abang ‘cerek’ tersebut dipemudah manakala diruangan komen, rata-rata netizen turut terpukau dengan helmet dipakainya.

“Bye abang cerek, kreatif betul”

“Harap abang cerek nampak video ni…”

“Comel helmet…”

“Kalau stress terus panas…”

Nanti dulu, anda juga pasti tidak ingin ketinggalan untuk membaca kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

sumber:HCL

Categories
hiburan

[VIDEO] “Allah Selamatkan Kamu Ayash Affan” – Shuib Sambut Ulang Tahun Pertama Anak Bongsu Buat Ramai Sebak

Pelawak Shuib Sepahtu berkongsi satu video bersama anak bongsunya, Ayash Affan yang menyambut ulang tahun kelahiran pertama pada 6 Ogos lalu.

Perkongsian yang dimuat naik Shuib di laman Instagram itu dianggap sebagai sebuah kenangan buat dirinya.

“Simpan buat kenangan, hari lahir Ayash Affan yang pertama, 06.08.2022”, tulis Shuib ringkas pada kapsyen.

Sementara itu, dalam video yang sama memperlihatkan Ayash menerima dua biji kek sebelum dinyanyikan lagu Allah Selamatkan Kamu dan Happy Birthday oleh Shuib dan keluarganya.

Sambutan yang sederhana namun dilihat cukup bermakna itu turut memperlihatkan ibu kepada Shuib, Salamiah Jalani dan bapa mertuanya, Raisuddin Hamzah.

Dalam pada itu, ruangan balas pelawak itu telah dipenuhi ucapan hari lahir oleh beberapa rakan artis dan peminat yang ditujukan kepada Ayash.

Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah menerima 980 ribu tontonan dan 130 ribu tanda suka.

Untuk info, Ayash Affan telah selamat dilahirkan pada 6 Ogos 2021 secara pembedahan selepas arwah isteri kepada Shuib, Siti Sarah yang ditidvrkan akibat v1rus Cov1d-19.

Selain Ayash, perkahwinan Shuib dan Sarah turut dikurniakan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarani, 11, Dzahira Talita, 9 dan Ariq Matin, 7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://gempak.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
hiburan

Buat pertama kali, Shuib kngsi perbualan terakhir arw4h Siti Sarah sebelum ditidurkan – “You jangan nangis…”

“YOU jangan nangis… daddy jangan sedih. Ampunkan d0sa-d0sa I ya. Love you!”

Itu kata-kata terakhir yang diluahkan oleh penyanyi Allahyarham Siti Sarah sebelum ditidurkan kerana jangkitan c0vld-19 pada 6 Ogos lalu.

Rakaman perbualan terakhir Siti Sarah bersama suaminya pelawak Shuib diselitkan dalam video muzik (MV) lagu Tinggalkan Diriku yang dimuat naik di laman YouTube pada Jumaat.

Menurut Shuib atau nama sebenar Shahmira Muhamad, 37, lagu dalam MV tersebut merupakan rakaman nyanyian semasa Siti Sarah menjalani latihan sebuah showcase di m4tiC, Kuala Lumpur kira-kira tiga tahun lalu.

“Enam hari selepas pemergian Allahy4rham Siti Sarah, saya mendengar rakaman lagu Tinggalkan Diriku yang dirakam ketika sesi latihan untuk showcase Siti Sarah pada tahun 2018.

“Dalam MV ini saya selitkan perbualan akhir bersama Siti Sarah untuk memberikan kata-kata semangat dan memujvk arw4h untuk ditidurkan.

Shuib hasilkan MV Tinggalkan Diriku dalam bentuk animasi.

“Ini adalah momen paling sukar dalam hidup saya sebagai seorang suami dan bapa kepada anak-anak.

“Perbualan tersebut adalah tanda peng0rb4nan besar seorang ibu yang bert4rung n4wa untuk melahirkan anak,” ujarnya.

Cara penyampaian Siti Sarah begitu berbeza dan istimewa sekali seakan sudah tahu apa yang bakal terjadi nanti.

SHUIB

PELAWAK

Dalam rakaman perbualan terakhir yang dikongsi itu, Shuib meminta Siti Sarah untuk kuatkan diri berdepan ujian peny4kit tersebut.

“Ibu… ini satu step ni je you kena lepaskan… you minta dengan Allah kuatkan semangat you, InsyaAllah lepas ni kita tengok baby kita.

“Ibu… sumpah I sayang you sangat,” kata Shuib dalam rakaman tersebut.

Siti Sarah ditidurkan kerana kekurangan oksigen pada 6 Ogos lalu.

Siti Sarah, 37, menghembvskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Kuala Lumpur akibat c0vld 19.

Allahyarham menjalani pembed4han bagi mengeluarkan bayi lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu yang diberi nama Ayash Affan.

Selain Ayash, Allahyarham meningg4lkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq m4tin, 6.

TONTON PERBUALAN TERAKHIR ARWAH DALAM MV LAGU TINGGALKAN DIRIKU!

Berkongsi mengenai penghasilan MV tersebut, Shuib berkata penyampaian Siti Sarah sungguh berbeza dalam lagu berkenaan kerana arw4h seolah-olah sudah mengetahui aj4lnya bakal tiba.

“Rasa sebak, hiba dan segala rasa hadir tatkala mendengarkan semula lagu itu. Cara penyampaian Siti Sarah begitu berbeza dan istimewa sekali seakan sudah tahu apa yang bakal terjadi nanti.

“Bait-bait lirik yang cukup indah begitu dirasakan sekarang,” katanya.

Tingg4lkan Diriku merupakan ciptaan Aidit Alfian. Lagu ini dirakam pada tahun 2002 dan dilancarkan pada tahun 2003 melalui album Mimpi Pun Sama.

Lagu ini sudah berada di semua platform digital dan MV pula akan disiarkan melalui YouTube Shuib Channel mulai Jumaat.

Sumber/Kredit : mStar

Diolah Oleh : Wan Network

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
hiburan

Neelofa Kongsi Idea Asal Jual Innai Nunha Tanpa Ejen, Tapi Untuk Kongsi Rezeki…

Di pasaran hari ini mudah didapati pelbagai jenama inai yang juga hiasan kuku buat wanita. Di zaman dahulu, inai dihasilkan secara tradisional dengan memetik daun dari pokok inai dan ditvmbuk halus.

Hasilnya dijadikan seperti paste dan dipakai di jari. Hari ini pelbagai jenama inai boleh didapati di pasaran. Lebih cepat dan mudah.

Bagaimanapun, salah satu jenama Inai dengan nama Innai Nunha produk keluaran Neelofa ini telah menjadi bualan hangat warganet. Sebelum ini tular dengan isu yang mana ejen meluahkan rasa tidak puas hati selepas Neelofa mengumumkan akan menjual Innai Nunha di Shopee.

Namun begitu, Neelofa sendiri menjelaskan situasi sebenarnya menerusi satu rakaman yang dimuat naik di TikTok ini. Berikut adalah perkongsian Neelofa kongsi idea asal jual Innai Nunha ini:

Menerusi rakaman ini Neelofa kongsi idea asal jual Innai Nunha ini bukannya menggunakan sistem reseller.

“Innai ni saya nak buat dengan Shopee secara besar-besaran dan nak guna juga direct selling seperti Go Shop dan sebagainya”, ujar Neelofa.

Malah dia juga turut menjelaskan ada ramai yang bertanya buka ejen atau pun tidak. Disebabkan itu dia dan suami ambil keputusan untuk berkongsi rezeki dan membuka pada ejen.

Tambahnya lagi, mereka menukar pelan secara keseluruhan dan berkongsi rezeki dengan menggunakan sistem reseller. Tapi itulah bila dah buka ramai pula yang menghentam dan bermacam lagi.

Sementara itu, ikuti kisah menarik lain yang telah kami sediakan untuk hiburan hari anda seperti berikut:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:HCL

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Categories
hiburan

Vida berdebar jumpa Iqbal di set penggambaran… Sempat tanya soalan pan4s ‘belum kahwin tunggu siapa?’

USAHAWAN sensasi, Datuk Seri Vida kekal bersikap profesional ketika digandingkan dengan bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli semasa penggambaran sebuah filem, baru-baru ini.

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman berkata dia tidak mengetahui mengenai pembabitan Iqbal dalam filem komedi seram berjudul Gui itu kerana tidak dimaklumkan mengenai pelakon lain.

Kata Vida, produksi pada awalnya hanya memberitahu dia perlu melakonkan watak sebagai seorang pengetua sekolah.

Vida bersikap profesional berlakon dengan Iqbal dalam sebuah filem.

“Saya dimaklumkan ada penggambaran tetapi siapa pelakon, skrip atau dialog tidak tahu… tiba-tiba bila sampai saja di set saya melihat Iqbal ada sekali.

“Mustahil saya nak g4duh, jadi saya profesional sahaja berdepan dengan dia,” katanya kepada mStar.

Vida berkongsi mengenai perkembangan karier seninya itu semasa ditemui di majlis pelancaran drama bersiri Demi di sebuah hotel di Kuala Lumpur pada Isnin.

Dalam pada itu, Vida mengakui hilang kata-kata dan berdebar saat bertentang mata dengan Iqbal di set penggambaran filem berkenaan.

Namun, Vida berkata dia sempat mengusik dan bertanyakan kepada Iqbal mengenai perancangan lelaki itu untuk mendirikan rumah tangga.

“Perasaan berdebar itu ada tetapi kami berdua saling tidak bercakap dan hanya buat hal masing-masing.

Vida sempat tanya Iqbal mengenai jodoh.

“Saya pun sempat tanya mengapa dia masih belum berkahwin, menunggu ke?” soalnya.

Sementara itu, Iqbal ketika dihubungi turut memberitahu dia tidak mengetahui bakal digandingkan dengan bekas majikannya itu.

Sekadar bertegur sapa, Iqbal berkata dia dan Vida kemudiannya menyelesaikan urusan masing-masing hinggalah penggambaran bermula.

Saya sudah melupakan segalanya dan memilih untuk meneruskan hidup. Saya memang tidak terfikir langsung lagi dah

IQBAL ZULKEFLI

USAHAWAN

“Pertemuan ini merupakan yang pertama antara kami selepas saling tidak berhubung selama setahun. Kami memang betul-betul berg4duh.

“Dia juga tidak bercakap dengan saya dan hanya bermain dan merakam video anak angkat saya saja. Tiada langsung bercakap dengan saya,” jelasnya.

Menjawab persoalan Vida mengenai jodoh, Iqbal berkata bukan mudah untuknya mencari pasangan hidup meskipun mempunyai perancangan ke arah itu.

Iqbal mengaku sudah melupakan Vida.

“Bukan mudah nak cari pasangan yang betul-betul memahami. Saya tidak memilih tetapi kalau boleh wanita yang memudahkan.

“Tiada sebarang syarat asalkan wanita itu tidak terlalu banyak drama dan karenah. Pada saya itu semua sudah cukup.

“Saya sudah melupakan segalanya dan memilih untuk meneruskan hidup. Saya memang tidak terfikir langsung lagi dah,” ujarnya.

Iqbal bagaimanapun mempersoalkan dakwaan Vida kononnya tidak mengetahui kehadirannya di lokasi penggambaran kerana terdapat beberapa produk usahawan itu turut dipromosikan dalam filem berkenaan.

“Saya tertanya-tanya adakah betul Vida tidak tahu mengenai penggambaran ini kerana saya lihat produknya ada bersama,” katanya.

Filem yang bakal ditayangkan di saluran Astro First itu turut dibintangi oleh Fauziah Nawi, Raden Era, Elly Mazlein, Bell Ngasri dan Ezad Jasmin.

Sebelum itu, Vida turut memuat naik video babak penggambaran memperlihatkan dia bersama Iqbal menerusi laman Instagram.

Sumber/Kredit : mStar

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.